Avatar

V času šolanja na daljavo smo morali učitelji vložiti kar nekaj truda in energije v hitro prilagajanje in drugačnemu način dela. Vsak dan smo se izobraževali in iskali poti, kako približati učno snov učencem. Po nekaj časa sem ugotovil, da učenci pogrešajo stik z učiteljem in poiskal sem način, kako jim lahko personaliziram učno gradivo.

Ena izmed možnosti je bila narediti svoj avatar. Kaj sploh avatar je? To je risani junak, ki je podoben osebi. Obstaja več aplikacij s pomočjo katerih lahko ustvariš svoj avatar. Na začetku s pomočjo predlogov oblikuješ obliko glave, pričesko, velikost, barvo, obliko oči, ustnice in vse ostale dele obraza. Pri oblikovanju se je potrebno potruditi in narediti čim boljšo podobo sebe. Nazadnje se lahko tudi oblečeš, celo preoblačiš.

Učenci so veliko raje pregledovali gradivo, ki je bilo popestreno z avatarji, ki so se jim nasmihali, jim pošiljali spodbudne besede, včasih pa poleg zahtevnejšega dela tudi trpeli z njimi. Z avatarji popestreno učno gradivo je bilo učencem bolj privlačno, spominjalo jih je na njihovega učitelja in smo na tak način ohranjali vez, hkrati pa jih je tudi motiviralo k delu. Tudi danes, ko imamo običajno obliko dela, učenci radi vidijo gradivo, ki je popestreno z avatarji.

One thought on “Avatar

  1. Karmen Oset
    18. 10. 2020 at 19:17

    Kreiranje avatarja je odlična ideja za ohranjanje stika z učenci, hkrati pa ima tudi motivacijsko vlogo, ki jo podprejo še pozitivne fraze. Dobrodošla bi bila možnost rabe tudi slovenskih fraz/besed.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja