E-um

Portal E-um je nastal v okviru projekta izdelave e-gradiv. Izvedbo projektov E-um za matematiko v devetletki in E-um za matematiko v gimnaziji je omogočilo sofinanciranje Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za šolstvo in šport. Projekta sta trajala do 15.9.2007. Na portalu najdemo e-gradiva za matematiko v vseh razredih osnovne šole ter e-gradiva za matematiko v gimnaziji.

Za ogled potrebujemo dostop do interneta, brskalnik s podporo javi (appletom) in pregledovalnik PDF datotek.

V menujih na levi strani najprej izbiramo med devetletko in gimnazijo. V nadaljevanju pa izbiramo med: gradivi, povzetki, animacijami, nalogami in sestavo testov (test in preverjanje).

Osnovna šola – devetletka
Gradiva: najprej izberemo ustrezen razred, nato ustrezen sklop in nazadnje še posamezno enoto, ki jo želimo spoznati. Na voljo so nam različne (interaktivne) naloge, primeri, namigi, vprašanja in na koncu še dodatne naloge (PDF) z rešitvami. Takoj dobimo tudi povratne informacije o pravilnosti odgovorov. Nekatere naloge lahko rešimo tudi z uporabo appletov.

Povzetki: so nam na voljo od 4. do 9. razreda za večino obravnavanih tem. Ob ključnih vprašanjih dobimo tudi odgovore in različne naloge, ki se lahko sproti menjajo.

Naloge: so urejene na enak način kot gradiva. Na voljo je takojšnja povratna informacija. Nekatere so na voljo tudi kot appleti.

Teste: sestavljamo lahko teste ali preverjanja, ki lahko vsebujejo tudi applete. Določimo lahko še število nalog in čas reševanja. Teste je mogoče natisniti ali izvoziti v SCORM formatu.

Uporaba pri pouku
E-gradiva lahko uporabljano pri razlagi nove snovi, pri ponavljanju in utrjevanju ter preverjanju znanja. Pri reševanju nalog dobimo takojšnje povratne informacije ali pravilne odgovore.

E-um_SCR

Gradiva so primerna za individualno delo učencev, kot tudi frontalne predstavitve in razgovore. Možna je tudi uporaba I-table.

Posamezna e-gradiva (SCORM) je mogoče izvoziti in vključiti v spletne učilnice (moodle).

URL: http://www.e-um.si/

Objavil/-a:
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...

One thought on “E-um

 1. Marija Miškulin
  17. 12. 2019 at 14:13

  Stran e-um.si ni več aktivna??
  Stran je bila enkraten pripomoček za samostojno učenje.

  LP
  MM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja