KOBI

Kobi je učni pripomoček za učenje branja, ki s prilagodljivim oblikovanjem besedila in barvami pomaga otroku pri zlogovanju in vezavi. Namenjen je predvsem otrokom z disleksijo in drugim s težavami pri opismenjevanju.

Pri učenju vezave zlogov nudi podporo tako, da poudari ali obarva samoglasnike. Tako dobi bralec vizualni impulz, kje mora zadržati glas. Otrokom, ki jim preglavice povzroča obračanje črk (horizontalna ali vertikalna reverzija) omogoča selektivno obarvanje “težavnih” črk. Tako otrok hitreje usvoji točno povezavo znak/glas. Ponuja tudi bralni okvirček za tiste, ki jim težave povzroča fokus. Zaradi prilagojenega oblikovanja besedila se pri otrocih s tovrstnimi izzivi v trenutku izboljšata hitrost in natančnost branja, z njima pa tekočnost, razumevanje in veselje do branja. 

Kobi vključuje tudi elemente, ki vzpodbujajo motivacijo in omogočajo spremljanje napredka. Učenje poteka na poljubnih besedilih, ki so primerni otrokovi starosti.  

Funkcionalnosti:

  • vnos besedil z uporabo kamere (OCR skeniranje), uvoz datotek, izbor gradiv je na voljo tudi v spletni Kobi knjižnici
  • nastavljivo osnovno oblikovanje (oblika in velikost črk ter razmak med vrsticami, sprememba v velike tiskane črke)
  • nastavljivo obarvanje samoglasnikov in drugih črk- nastavljiva barva ozadja
  • bralni okvirček
  • spremljanje števila prebranih besed

Učitelj s svojim uporabniškim računom vodi neomejeno število učencev, vsak otrok ima svoje namizje s knjigami, njegove izbrane nastavitve pa se ohranjajo. Vsi podatki so shranjeni v oblaku.

MOTIVIRAN IN ZADOVOLJEN UČENEC
Kobi poskrbi, da se besedilo prilagodi potrebam vsakega otroka. Namenjen je predvsem tistim s težavami, branje naredi manj naporno in bolj uspešno, zato ga imajo otroci izjemno radi.

ENOSTAVEN VNOS GRADIV
Kobi s pomočjo kamere prenese besedilo iz tiskovine v elektronsko obliko. Ponuja pa tudi izbor pripravljenih besedil in možnost uvoza datotek.

PRIJAZEN DO OTROKA IN MENTORJA
Kobi je prilagojen otrokom, da lahko sami upravljajo z njim. Lahko se dotikajo zaslona in si pri branju pomagajo s prstom. Prijazen je tudi do učiteljev, saj si lahko enostavno organizirajo delo z večimi učenci.

Spletni naslov vira: https://kobiapp.io

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja