KOBI

Kobi je učni pripomoček za učenje branja, ki s prilagodljivim oblikovanjem besedila in barvami pomaga otroku pri zlogovanju in vezavi. Namenjen je predvsem otrokom z disleksijo in drugim s težavami pri opismenjevanju.

Kobi je učni pripomoček, ki v rpsvi vrsti otroku pomaga pri učenju vezave zlogov, tako da povdari ali obarva samoglasnike. Tako dobi bralec visualni impulz, kje mora zadržati glas. Otrokom s težavami z reverzjo (obračanjem črk) omogoča podporo z barvami, ponuja tudi bralni okvirček kjer težave povzroča fokus. Vključuje elemente, ki vzpodbujajo motivacijo in spremnljanje napredka. Učenje poteka na poljubnih besedilih primerni otrokovi starosti.

  • vnos besedil z uporabo kamere (OCR skeniranje), uvoz datotek, izbor gradiv je na voljo tudi na Kobi strežniku
  • nastavljivo osnovno oblikovanje (oblika in velikost črk ter razmak med vrsticami, sprememba v velike tiskane črke)
  • nastavljivo obarvanje samoglasnikov in drugih črk
  • bralni okvirček
  • spremljanje števila prebranih besed

MOTIVIRAN IN ZADOVOLJEN UČENEC
Kobi poskrbi, da se besedilo prilagodi potrebam vsakega otroka. Namenjen je predvsem tistim s težavami, branje naredi manj naporno in bolj uspešno, zato ga imajo otroci izjemno radi.

ENOSTAVEN VNOS GRADIV
Kobi s pomočjo kamere prenese besedilo iz tiskovine v elektronsko obliko. Ponuja pa tudi izbor pripravljenih besedil in možnost uvoza datotek.

PRIJAZEN DO OTROKA IN MENTORJA
Kobi je prilagojen otrokom, da lahko sami upravljajo z njim. Lahko se dotikajo zaslona in si pri branju pomagajo s prstom. Prijazen je tudi do učiteljev, saj si lahko enostavno organizirajo delo z večimi učenci.

Spletni naslov vira: https://kobiapp.io

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja