Program interaktivnih delovnih listov

Liveworksheets, posnetek zaslona

Liveworksheets je program interaktivnih delovnih listov za različna področja. Možna je pretvorba učiteljevih že ustvarjenih vaj oblik pdf, doc, jpg… v interaktivno obliko (vaje samo naložite in jih program pretvori).

Učenci vaje radi rešujejo, so pa seveda najbolj uporabne pri delu na daljavo. Učitelj se vpiše v program desno zgoraj, program je brezplačen. V vaje lahko vključimo video, slike, zvoke, povleci-spusti in druge oblike vaj, lahko pa ustvarimo tudi govorne vaje, da se učenci posnamejo.

Učenci naloge rešijo na računalniku ali telefonu in jih pošljejo nazaj učitelju. Veliko delovnih listov je  že sestavljenih in jih učitelj samo poišče (vpiše npr. Present simple exercises) ter učencem pošlje povezavo. Dobljene  naloge učitelj pregleda in učencu nazaj pošlje komentar.

Dobra stran Liveworksheets je, da se učencu ni treba registrirati in ne potrebuje nobene prijave.

Učitelj mu pošlje povezavo-link do vaje, npr. povezava do učnega lista našega aktiva: https://www.liveworksheets.com/1-az176038bm

Učenec vaje reši, vendar je priporočljivo, da mu učitelj prej pove, ali naj uporablja dolge ali kratke oblike, npr. does not go ali doesn’t go, tako, kot je učitelj določil, da se bo v rešitvah priznalo kot pravilno. (Seveda lahko učitelj vpiše tudi obe obliki kot pravilni.)

Učencu se torej po kliku na zgornjo povezavo odpre delovni list, učenec ga reši in pregleda. Če se mu zdi, da je rešil pravilno, klikne spodaj na Finish!

Ko učenec klikne Finish!, se mu pokažeta dve možnosti:

– Check my answers: tukaj učenec naloge lahko sam pregleda, ker ima označene pravilne in napačne odgovore, nalogo lahko reši večkrat in tako izboljša prejšnji rezultat.

– Email my answers to my teacher: če se učencu zdi, da je reševal pravilno, rešitve pošlje učitelju. Vpisati mora svoje ime in priimek (da ne prihaja do zamenjav), razred, npr. 6.a in elektronski naslov učitelja. (Paziti mora, da je elektronski naslov pravilno izpisan, saj v nasprotnem primeru učitelj delovnega lista ne prejme).

Na koncu klikne še: Send in s tem je njegovo delo opravljeno in lahko počaka na učiteljev komentar.

Pošiljam še bolj podrobna navodila: https://www.liveworksheets.com/aboutthis_en.asp

in povezavo na ogled videa: »How to make interactive workbooks for your students«

 (You Tube): https://www.youtube.com/watch?v=yQYNnSvqM24bolj

Naj vam bo delo na daljavo s temi vajami bolj prijetno in zanimivo!

One thought on “Program interaktivnih delovnih listov

 1. Katja Bencak
  15. 10. 2020 at 13:36

  Pozdravljeni!

  Odlična spletna stran, tudi sama sem jo uporabljala med delom na daljavo. Mislim, da je enostavna za uporabo in ponuja veliko možnosti. Z Vašim prispevkom si bodo gotovo lahko pomagali mnogi učitelji – hvala Vam!

  Lep pozdrav
  Katja Bencak

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja