Prevozna sredstva (na daljavo)

Učni sklop razvija bralne in pisne spretnosti ob možnosti video konferenc (vox, Skype, Microsoft Teams,  … ), pa tudi govorno spretnost. Obravnava prevozna sredstva in je uvod v delo z iUčbenikom za 8. razred. 

Opis: Učenci najprej ponovijo in spoznajo različna prevozna sredstva, izglasujejo razredno prevozno sredstvo in ga opišejo. S pomočjo različnih spletnih orodij (spletna učilnica Moodle, aplikacije za sodelovalno delo, kot so Padlet, Kahoot, Mentimeter idr.) si izmenjujejo ideje, širijo nabor besedišča, razvijajo pisno zmožnost in dajejo povratno informacijo. Osnovni namen je spoznati in opisati prevozna sredstva in načine potovanja, opisati svoje izkušnje v zvezi s potovanji, napisati pisni sestavek. Pri pisanju si učenci pomagajo s spletnim slovarjem in urejevalnikom besedil. Na delovni list beležijo nove besede in izpisujejo napake, da bi se lahko kasneje k njim vrnili. Pisni sestavek oddajo (spletna učilnica, google drive idr.) in dobijo povratno informacijo od vrstnikov in učitelja. Nato svoj opis dopolnijo in/ali popravijo in ga ponovno naložijo v spletno učilnico. Dokazi o učenju učencev, ki jih zbirata tako učitelj kot učenec, so raznovrstni in so našteti v preglednici. 

Število ur je zgolj priporočilo. Učitelj pri obravnavi upošteva individualni napredek učencev, dogovore v kolektivu in tehnične možnosti, ki so na voljo. Prav tako je pozornost namenjena tudi učencem s posebnimi potrebami. Pikapolonica  vodi do splošnih navodil za prilagoditve, v preglednici pa do prilagoditev za posamezne dejavnosti. 

3 thoughts on “Prevozna sredstva (na daljavo)

 1. meta jesenko
  24. 8. 2020 at 19:49

  Učno gradivo spodbuja učence k sodelovanju, zastavljeno je interaktivno, za izvedbo pa je potrebna uporaba vsaj treh različnih platform.

 2. meta meta
  24. 8. 2020 at 19:50

  Učno gradivo spodbuja učence k sodelovanju, zastavljeno je interaktivno, za izvedbo pa je potrebna uporaba vsaj treh različnih platform.

 3. Edita Gavranović
  25. 8. 2020 at 09:21

  Veliko različnih novosti v povezavi z aplikacijami, ki so zanimive za učence, zame pa novost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja