Raba H5P v spletni učilnici – iskanje besed

Primer mreže

V prispevku se lahko bralec pouči o pripravi H5P vsebine Word Search.

Word Search je orodje modula H5P, ki ga lahko uporabimo kot pripomoček za utrjevanje pojmov, ki so jih učenci obravnavali pri pouku. Z njim ne utrjujemo definicij in razumevanja pojma, temveč zgolj pomnjenje obravnavanega izrazoslovja.

V spletni učilnici vključimo urejanje in v poglavje dodamo dejavnost ali vir. Uporabniku se odpre meni za vstavljanje vsebin, kjer izberemo modul H5P.

V okence »OPIS« vnesemo opis dejavnosti in po izbiri označimo ali želimo, da se opis naloge pojavi ob ikoni v spletni učilnici.

Med možnostmi, ki jih modul omogoča izberemo Word Search. Aplikacijo poiščemo v meniju ali pa vtipkamo ime aplikacije v brskalnik modula. Vnesemo naslov naloge in se lotimo nastavitev.

V okence »Task description« vpišemo kratka navodila. V okence »Word list« vpišemo pojme, ki jih ločuje levo in desno stična vejica, tj. med besedami in vejico ni presledka. Nato se posvetimo znakom, za katere želimo, da se pojavljajo v mreži. Sama aplikacija ima v osnovnih možnostih določeno rabo angleške abecede. Le to spremenimo v slovensko ali pa samo dodamo šumnike.

Pred izhodom iz urejevalnika aplikacijo shranimo in pregledamo ali je nastavljena po naših željah. Po potrebi jo lahko ponovno nastavimo ali pa uporabimo v spletnem okolju.

2 thoughts on “Raba H5P v spletni učilnici – iskanje besed

 1. Darinka Vrlinič
  14. 10. 2020 at 21:58

  Zanimivo in koristno orodje, kjer otroci utrjujejo pojme.
  Sama ne poznam orodja, a z veseljem ga bom preizkusila, ko bomo spoznali črke (1. r).
  Učencem so všeč interaktivne vsebine in radi rešujejo takšne naloge.
  Hvala za nazoren prikaz.

 2. Irena
  15. 10. 2020 at 07:17

  Zanimiva igra, ki jo lahko vključimo v kateri koli del pouka. Super ideja. Idejo bom tudi sama preizkusila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja