Šola na daljavo – druženje z aplikacijo Padlet

Živimo v času, ko smo morali zelo spremeniti pouk, učenje in tudi druženje. Veliko sem razmišljala, kako se zbližati z učenci ter jih povezati, da bi se lahko družili, pa čeprav na daljavo.

Po naključju sem naletela na aplikacijo Padlet. Gre za nekakšno spletno oglasno desko, na katero lahko nalagaš videe, zvočne posnetke, dokumente, fotografije … hkrati pa tudi vse komentiraš. Je preprosta za uporabo na računalniku, naložiš pa jo lahko tudi na telefon ali tablico.

Za učence sem ustvarila več rubrik. V eni je tema poljubna, torej gre samo za druženje. Druga kolona je namenjena oddajanju prispevkov, ki so vezane na pouk. V tretji koloni lahko učenci vprašajo karkoli v zvezi s poukom. Pred nekaj dnevi nam se je pa pridružila še učiteljica za angleščino, ki ima prav tako svojo kolono.

S pomočjo Padleta sem tako lahko ves čas na vezi z učenci, družijo se lahko tudi oni med seboj. Tako vsaj malo manj pogrešamo našo učilnico in ves utrip tamkajšnjega dogajanja.

One thought on “Šola na daljavo – druženje z aplikacijo Padlet

 1. Irena
  5. 1. 2021 at 13:03

  Padlet sem odkrila šele decembra in sem navdušena nad njim.
  Otroci lahko objavljajo prispevke, imamo eno tablo, kjer skupaj pišemo zgodbo, nekatere učne ure (navodila) imam kar v Padletu.
  Na eni tabli si shranjujem tudi zanimive povezave, na katere naletim s pletu. Pa v timu si gradiva izmenjujemo kar prek table.

  Super.

  Sem si kar za eno leto plačala naročnino, da lahko uporabljam več kot tri table hkrati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja