Spremembe

Spremembe se dogajajo in jih velikokrat zaznavamo le iz enega zornega kota. Oziroma vsak človek vidi svet po svoje. Sledi nekaj opisanih primerov.

Svet iz letala vidimo s svoje perspektive oz. Zemljo gledamo skozi okno letala z našimi očmi. Če sedimo doma za računalnikom, zaznavamo svet le preko slike in pri tem ne uporabljamo vonja, tipa, okusa. Ko na travniku vidimo 20 štorkelj v ravni liniji in na razdalji, si ta pojav razlagamo vsak po svoje.

Začetek šolskega leta 2020/2021 je bilo za mnoge starše, učitelje in učence stresno in drugačno. Upoštevanje novih priporočil in ukrepov je precej spremenilo dogajanje na šolah. To občutijo predvsem učitelji in ostali zaposleni na šolah ter starejši učenci.

Od začetka meseca septembra 2020 do sedaj šole med odmori nič več ne oživijo. Otroci, ki so v letošnjem šolskem letu 2020/2021 prvošolci, ne poznajo občutka, kakšna je šola, ko zazvoni zvonec za odmor. Namreč hodniki med odmori »spijo«.  

Nošenje mask in razkuževanje miz je postalo nekaj povsem običajnega.   

Danes živimo drugače in veliko hitreje kot smo živeli štirideset let nazaj. Socialno so otroci bolj izolirani. Želijo si stikov in druženja. Mnogim se kolca po dobrih starih časih.

Spremembe se dogajajo ves čas. V naših življenjih so nenehne spremembe na različnih področjih. Od nas je odvisno, kako se s temi spremembami spopadamo.

Relevantnost

Ocena storitve

Ocena je pripravljena v skladu z opisom za ocenjevanje aplikacij.

Relevantnost
Prilagajanje
Povratna informacija
Miselni procesi
Uporabnost
Vključenost učencev
Deljenje
Uspešnost učencev
Nivo uporabe po SAMR modelu

Povzetek

Razmišljanje o spremembah.


0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja