Ustvarjanje v podaljšanem bivanju

Poučujem v oddelku podaljšanega bivanja, in sicer 1. razred.  Ker si želim, da je učencem v podaljšanem bivanju prijetno, poskušam narediti vsak dan kar se da zanimiv.  Skupaj hodimo na sprehode, se igramo na šolskem igrišču ali v telovadnici, beremo, se igramo različne razredne igre, včasih pa pogledamo tudi risanko. 

Veliko pozornosti pa v oddelku podaljšanega bivanja posvečamo ustvarjanju. Ustvarjanje prilagodimo letnim časom in pa tudi željam otrok. Ker je trenutni letni čas jesen, smo skupaj z učenci ustvarili nekaj izdelkov na to temo. Okrasili smo učilnico in hodnik z jesenskimi drevesi in ustvarili ježke in sove.

Uporabljamo različne likovne tehnike in materiale. Trudimo se pri ustvarjanju uporabiti odpadni material (papirnate tulce, sladoledne palčke, pokrovčke …). Pri ustvarjanju z učenci urimo striženje in barvanje, predvsem pa učenci zelo uživajo. Zelo lepo je videti učence, kako so ponosni na svoje izdelke in kako komaj čakajo, da jih odnesejo domov in pokažejo svojim najbližjim.

2 thoughts on “Ustvarjanje v podaljšanem bivanju

  1. Tadeja
    12. 10. 2020 at 20:57

    Lepi izdelki.

  2. Lea Gregurec
    13. 10. 2020 at 00:05

    Nastali so lepi izdelki. Ker tudi sama delam v PB vem, da učenci zelo radi ustvarjajo in da so na svoje izdelke zelo ponosni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja