Voda – moja skrb in odgovornost

Pri vsakdanjem življenju v šoli se porabi zelo veliko vode. Učenci med vsakim odmorom popijejo nekaj vode, navadno to naredijo na pitniku ali pa iz plastenke. Pred obroki (zajtrk, malica, kosilo in popoldanska malica) imajo obvezno umivanje rok in tako poskrbijo za osnovno higieno pri hranjenju. Največ vode pa porabijo pri umivanju likovnega orodja, ki ga uporabljajo nekajkrat na mesec pri delu z mokrimi barvami.

Izvedli smo izvedli projekt, katerega cilj je bil zmanjšati porabo pitne vode. Učenci so tako pri umivanju rok med miljenjem zapirali vodo, pitje iz pitnikov so omejili in več uporabljali plastenke, pri umivanju likovnega pribora pa so uporabljali dve posodi, v prvi so orodje umili, v drugi so ga sprali ter dali sušit.

Učenci so primerjali porabo vode med pitjem iz pitnika in pitjem iz plastenke, med umivanjem rok pri odprti pipi in ko so med miljenjem pipo zaprli ter med umivanjem likovnega orodja pod tekočo vodo in umivanju v večji posodi. Izdelali so stolpične prikaze, pri katerih je bila razlika porabe vode, ko niso varčevali z njo in med porabo, ko so bili skrbni in jo odgovorno porabljali, dobro vidna.

One thought on “Voda – moja skrb in odgovornost

  1. Petra Orešič
    17. 10. 2020 at 10:45

    Na zanimiv način ste učencem predstavili porabo vode. Mogoče bodo to upoštevali tudi v domačem okolju. Bravo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja